Garderobe tilpasset deg - rett fra Sunnmøre

Soft close eller posisjonsstopp

Det er flere momenter som påvirker hva du trenger til din garderobeløsning, blant annet antall skyvedører og antall spor i skinnesettet.

Vi vet at det kan være vanskelig å vite hvilket tilbehør man skal velge til den nye garderoben. Derfor ønsker vi å hjelpe deg, slik at du velger det som passer ditt behov. Et typisk eksempel mange er usikre på, er dette med soft-close og posisjonsstopp. Noen ganger er det fornuftig å ha begge deler, mens andre ganger holder det med enten soft-close eller posisjonsstoppere.

Er dere mange som skal bruke skyvedørene kan det være et godt valg å ta med soft-close, som gir en bremset lukking av skyvedørene.

Soft close MARKANT AIR romdeler

Her er vår soft close på vår topphenge modell MARKANT AIR.

Soft-close

LEBA har tré hovedtyper av soft-close. Standard soft-close er den som brukes på skyvedører som har posisjon mot vegg eller endevegg, og som kan ha demping til én eller begge sider. Videre finnes det en egen soft-close for midtdører, altså de skyvedørene som ikke går mot vegg eller endevegg, men som har posisjon inne på skinnesettet. Denne er perfekt der man har 3 eller flere skyvedører.

Soft close AIR er til våre topphengte modeller. Den sikrer dempet lukking og åpning. Posisjonsstopper kan ikke brukes på vår topphengte modell siden det ikke er gulvskinne.

Funksjonen til soft-close er å bremse og posisjonere skyvedøren der den skal stå. Den vil også holde skyvedøren i denne posisjonen - slik at den ikke sklir bort fra denne. Det finnes mange mulige kombinasjoner for soft-close, avhengig av antall skyvedører og antall spor i skinnesettet. Din salgskonsulent hjelper deg å velge den kombinasjonen som passer din løsning og dine ønsker best.

Posisjonsstopp

Posisjonstopp er en enkel og genial løsning for å holde skyvedøren i posisjon. I motsetning til soft-close, så har ikke posisjonsstoppere noen bremsefunksjon. For å bruke posisjonsstopperens funksjon, må man føre skyvedøren til ønsket posisjonen slik gulvhjulet plasseres i posisjonsstopperen. Denne holder da skyvedøren i ønsket lukket eller åpen posisjon, slik skyvedørene ikke sklir bort fra denne.

LEBA har to typer posisjonsstoppere. Den mest brukte er varianten som monteres i gulvskinnen, og den andre varianten er for montering i takskinnen. Posisjonsstoppere i gulvskinnen har best funksjon, og er den varianten vi anbefaler. Denne monteres ved å skyve den inn i gulvskinnen fra siden. Dette må gjøres før gulvskinnen monteres fast, og denne typen kan derfor normalt ikke ettermonteres.

Har du tatt med posisjonsstoppere i din bestilling, så vil disse være ferdig montert i gulvskinnen fra fabrikk. For soft-close, så vil også dette være ferdig montert på skyvedør og i takskinne fra fabrikk.
AIR soft close monteres selv under monteringen.

Ønsker du å etterbestille posisjonsstoppere til din LEBA skyvedørsgarderobe, er det varianten for montering i takskinnen som benyttes.

Har du spørsmål om tilbehør, ta kontakt med din salgskonsulent. Vi er her for å hjelpe!

Soft close skyvedører

Her er vår side soft close til skyvedører.