Garderobe tilpasset deg - rett fra Sunnmøre

Montering og justering av side soft-close V3

Her er en veiledning på hvordan du kan montere og justere standard soft-close V3 på dine LEBA skyvedører.

Vi anbefaler alltid å være to når skyvedørene skal monteres opp, eller tas ned.

Soft close V3

Her viser vi deg hvordan du justerer din soft - close.

Treffer ikke dine skyvedører soft-close utløsere? Se punktvis veiledning under.
  Justering av soft-close utløser i takskinnen.

Ved de fleste tilfeller vil det være nødvendig å justere soft-close utløseren i takskinnen for at dempet bremsing av skyvedøren skal slå inn. Dette kan også gjøres når løsningen er montert opp.

For illustrasjon se video for montering av soft-close

Slik justerer du utløseren:

  1. Skyv skyvedøren til motsatt side i takskinnen slik at utløseren blir synlig.
  2. Bruk en unbrakonøkkel for å justere skruen i midten av utløseren. Skru mot ene siden for å senke utløseren ned og skru motsatt retning for å heve.
  3. Pass på at soft-close på selve skyvedøren er spent opp og klar til du setter skyvedøren tilbake. Soft-close på skyvedøren kan spennes opp ved å bruke en finger eller et langt verktøy når døren er oppmontert.

  Justering av skyvedørens gulvhjul.

Har du justert ned utløseren, men skyvedøren treffer fremdeles ikke kan du justere opp skyvedøren ved hjelp av gulvhjulene.

  1. I et lite hull (stansehull) nederst på sideprofilen kan man bruke en umbrakonøkkel til å justere høyden på skyvedøren.
  2. Løsne skruen forsiktig og juster skyvedøren opp. Skyvedøren har større mulighet for å justeres opp enn den kan justeres ned.
  3. Stram skruen igjen og se om skyvedøren treffer utløseren.

  Justering av soft-close på skyvedøren.

Justering av side soft-close montert på skyvedør kan være nødvendig om soft-close tar borti takskinnen eller en av de andre skyvedørene.

  1. Ta skyvedøren med soft-close som må justeres ned. Her anbefaler vi å være to personer. OBS: Skyvedøren må skyves ut av utløseren i takskinnen før den løftes ut. Om skyvedøren står i utløseren kan den knekke.
  2. Løsne skruen forsiktig og juster skyvedøren opp. Skyvedøren har større mulighet for å justeres opp enn den kan justeres ned.
  3. Juster soft-close med en liten justering i motsatt retning av hvor soft-close treffer takskinne. Deretter stram til skruene forsiktig. Sett opp igjen skyvedøren på samme måte som du tok den ned.

Dette kan være noe man må justere et par ganger før det fungerer, da det er snakk om millimetere som må justeres.