Walk-in

 

Drømmer du om en walk-in garderobe? Dersom du allerede har avsatt et rom til det, eller skal bygge nytt hus og har mulighet til å planlegge det helt fra starten av er det ingen sak. Er du ikke i den situasjonen finnes det heldigvis flere andre muligheter, det er nemlig ikke nødvendig med store plassen for å kunne få en praktisk, oversiktlig og velfungerende walk-in garderobe.

(Artikkel fortsetter under bilde)

 

Har du en liten bod du kan avse, et rom som ikke er i bruk, eller har du kanskje større soverom enn du strengt tatt trenger? Da har du en super mulighet for å kunne lage til den perfekte walk-in garderoben for deg og dine behov! Har du alt et eget garderoberom som står klart er det bare å sette igang. Skal du benytte en liten bod, et kontor eller et ekstra soverom, vurder om du ønsker å friske opp med et malingsstrøk eller gjøre andre utbedringer før du setter i gang. Ønsker du derimot å bruke en del av et større soverom til en walk-in løsning finnes det ulike måter å gjøre det på. En kjapp og enkel måte å dele av rommet på er å bruke en romdeler eller sette opp en vegg av måltilpassede skyvedører. Velg farge, omramming, fylling og dørdesign etter smak og stil. Ønsker du å dele av rommet på annen måte, kan du bruke enten en vanlig innerdør eller benytte en måltilpasset skyvedør eller romdeler inn til garderoben.

 

(Artikkel fortsetter under bilde)

 

 

Når du har bestemt deg for hvor walk-in garderoben skal være, er god planlegging alfa og omega for å innrede en garderobe som passer perfekt til akkurat dine oppbevaringsbehov! Det første som bør avklares er hvem som skal bruke garderoben - hvor mange personer og om det er barn eller voksne. Deretter er det en stor fordel å prøve å få et overblikk over hva som skal oppbevares der. Er behovet først og fremst hyller og skuffer til klær som skal brettes, eller har du også behov for klesstenger til å henge opp skjorter, bluser, blazere, skjørt, bukser og lignende. Er det hovedsakelig korte plagg som skal henges opp kan du gjerne gå for to klesheng i høyden, det er en super måte å utnytte plassen i walk-in garderoben på. Har du lange frakker, kåper eller kjoler som også skal ha sin plass, kan du gjerne kombinere korte og lange heng. Det kan være en god idé å ta frem målebåndet og måle i din eksisterende garderobe omtrent hvor mange cm du trenger med klesheng, da er du sikker på at du får en walk-in garderobe som samsvarer med dine behov. Et lite tips er å bytte ut kraftige kleshengere i tre eller lignende, med slanke kleshengere i for eksempel krom, da får du utnyttet plassen i garderoben best mulig. Et generelt tips er å utnytte høyden i walk-in garderoben. Monterer du en hattehylle øverst langs alle veggene, får du veldig mye ekstra lagringsplass. På denne hyllen kan du gjerne plassere kurver eller oppbevaringsbokser med lokk med klær som ikke blir så ofte brukt. Det er også veldig praktisk å bruke denne hyllen til oppbevaring av tøy og sko som ikke er i sesong, så bytter du det enkelt ut etterhvert som årstidene endrer seg. I den øvre delen av innredningen foretrekker mange å ha åpne hyller fremfor skuffer, da er det enkelt å se hva som befinner seg der. Plasserer du klærne dine etter anledning, for eksempel skiller mellom arbeidsantrekk, fritidstøy, selskapstøy og hverdagstøy, blir det raskere og enklere å kle seg. Har du i tillegg en liten avdeling for oppbevaring av sko, vesker og tilbehør som smykker, klokker, belter, skjerf, slips og lignende i en del av garderoben, blir det kjapt og enkelt å få på plass detaljene i dagens antrekk. Til slik småoppbevaring finnes mange smarte løsninger som for eksempel innleggsbokser, slips- og belteholder, kleskroker, slipsholder med oppbevaringsboks og lignende. Kanskje kan det også være en idé å innrede en liten sminkekrok i en del av garderoben. Det finnes også mange smarte spesialløsninger som kan benyttes i walk-in garderober, som for eksempel uttrekkbart bukseheng, integrert strykebrett, tekstilkurver i ulike størrelser, nedtrekkbar klesheis og diverse gode løsninger for skooppbevaring. Speil er et must i enhver walk-in garderobe, og har du ikke ledig veggplass finnes det heldigvis uttrekkbare speil som kan monteres inne i møbelreolen.

 

(Artikkel fortsetter under bilde)

 

En garderobe som er tilpasset deg gir deg god oversikt over hva du har, noe som gjør både påkledningen og det å kombinere nye antrekk enklere. I tillegg vil det også være enkelt å holde orden, siden hver ting har sin faste plass. Det kan også være lurt å lage et godt system for klær som tåler å bli brukt litt til før de skal vaskes. Da unngår du at rene og halvskitne klær blandes, og du sparer deg for en del tid siden du unngår at klær blir kastet til vask før det egentlig behøves.

Når du har sett på hvilke oppbevaringsbehov du har er det på tide å bestemme seg for hvilken innredning du ønsker. Vil du sette ditt personlige preg på walk-in garderoben, er det i tillegg til valg av materialer og farger på vegger, tak og gulv, gøy å kunne velge garderobeinnredning i den fargen og utførelsen som appellerer mest til deg, og som best passer til stilen i hjemmet ditt.

Vi har to ulike møbelserier, NOVA og EOS som er supre å bruke i walk-in garderober. NOVA finnes i hvit, er produsert av melaminbelagte plater og er den rimeligste av de to. Her kan du velge mellom åpne hyller, ROLLER trådkurver og heng. Du kan også bruke alt vårt praktiske tilbehør. EOS møbel er vår toppmodell. Den finnes i hvit, sand og sort, har en eksklusiv og lekker struktur og er vår beste kvalitet! I denne serien kan du få tette møbelskuffer med «push to open» løsning, i tillegg til åpne hyller, ROLLER trådkurver og heng. Også i EOS kan du selvfølgelig velge blant alt vårt praktiske tilbehør. Når det gjelder våre tette møbelskuffer, er de i solid og god kvalitet som er produsert for å vare. ROLLER trådkurver finnes i hvit og sølv. I disse anbefaler vi at du benytter filtmatter som sørger for at tøyet ligger stødig, i tillegg unngår du at det blir merker etter trådkurvene i tøyet.

 

(Artikkel fortsetter under bilde)

 

 

For den som har plass og mulighet, er det heller ikke noen ulempe med flere walk-in garderober i et hjem. En praktisk og lekker walk-in garderobe i tilknytning til hovedsoverommet, der alt av klær, vesker, selskapssko og tilbehør oppbevares, er det mange av oss som ønsker seg. Har du barn, er det også en veldig god ide å la de små få sin egen walk-in garderobe. Det kan du lese mer om her. Her er det lurt å ha i tankene at de minste skal klare å nå tak i sine egne klær, og også ha mulighet til å kunne rydde opp etter seg selv, så kan du heller bruke den øverste delen til sesongtøy. Har du en romslig gang eller hall i tilknytning til bad og soverom er det også veldig praktisk å kunne ha en liten walk-in garderobe til oppbevaring av sengetøy, gjestedyner, ullpledd, weekendbager og lignende. Her kan det være lurt å ha et integrert strykebrett, da er det enkelt å gjøre unna strykingen fortløpende, uten å måtte bruke tid på å lete frem og rydde bort strykebrettet for hver gang. En egen walk-in garderobe i tilknytning til hovedinngangen i huset er også utrolig praktisk! Tenk å samle alt av sko, yttertøy, skole- og barnehagesekker, gymbager, sykkelhjelmer, refleksvester, paraplyer og lignende på ett sted. Da blir det enkelt å holde inngangspartiet i orden, og ikke minst vet alle hvor de finner tingene sine.

Dette var bare noen eksempler. Det finnes selvsagt også mange andre muligheter for plassering av og innhold i walk-in garderober. Var det opp til oss skulle det gjerne vært en walk-in garderobe i tilknytning til de fleste av husets rom.

Om du har stor eller liten plass til rådighet, og om det er klær eller andre ting du trenger hjelp til å finne gode oppbevaringsløsninger for, spiller ingen rolle. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg gjerne med å planlegge den perfekte walk-in garderoben etter dine ønsker og behov!

Oppbevaring tilpasset deg - rett fra Sunnmøre!

 

Walk-in løsninger

Utformingen av walk-in garderober deles inn i fire grunnløsninger:

 

(Artikkel fortsetter under bilde)

 

I-løsning er en enveggsløsning. Denne passer for eksempel perfekt i lange og smale rom, eller dersom du kun ønsker å benytte én enkelt vegg til garderobeløsningen.

L-løsning er en hjørneløsning. Med hjørneløsninger får man ofte utnyttet tilgjengelig plass på en svært effektiv måte. De to delene kan ha både forskjellig lengde og dybde.

Dobbel I-løsning er en toveggsløsning. En strålende løsning der eksempelvis to personer skal ha hver sin del av garderoben, eller der man har plass til ekstra mye garderobe.

U-løsning er en hesteskoløsning. Denne løsningen gir svært god plassutnyttelse av rommet. Hver del kan ha forskjellig lengde og dybde, om man ønsker det.

Dette er våre fire grunnløsninger for walk-in garderober, og ut fra disse tilpasser vi til akkurat dine ønsker og behov. Du kan naturligvis også kombinere disse grunnløsningene.

Du kan også bygge på grunnløsningene med garderobeøy og sittebenk, som gjør din nye walk-in garderobe enda mer perfekt:

Garderobeøy er superpraktisk, og kan kombineres med alle de fire grunnløsningene dersom du har plass. Vi bygger garderobeøyen etter dine ønsker, og du velger selv om den skal være i enkel eller dobbel dybde, ensidig eller tosidig, høy eller lav og så videre. Du kan også benytte en stor garderobeøy som eneste oppbevaring i en walk-in, dersom du ønsker det.

Sittebenk er veldig praktisk i de fleste walk-in garderober. Den kan brukes både som sittemøbel, og til eksempelvis oppbevaring av sko. Høyde, bredde, dybde og utførelse tilpasses dine ønsker og behov.

 

Har du spesielle ønsker som ikke passer innenfor våre grunnløsninger, er det ingen problem – vi kan lage det meste. Kontakt en av våre dyktige salgskonsulenter, så hjelper vi deg med oppbevaring tilpasset deg!

 

 

UFORPLIKTENDE TILBUD

Garderober tilpasset deg – rett fra Sunnmøre.
Ved å kutte mellomledd kutter vi prisen – men ikke kvaliteten.
LEBA er sunnmørsk kvalitet du har råd til.