EN NY VÅR I GARDEROBEN

Nå er våren endelig her. Dagene blir lengre og lysere, gresset grønnere og når solen velger å titte frem varmer den stadig mer for hver dag som går. Plutselig kjennes vinterklærne veldig malplasserte, og det er på høy tid å lete frem trenchcoat og småsko. Hvorfor ikke benytte anledningen til en vårrengjøring av garderoben i samme slengen?

Det første du bør gjøre er å sette på litt god musikk, eller kanskje favoritt-podcasten din. Vi kan ikke love at arbeidet verken vil gå av seg selv eller kjennes som en lek, men vi vil iallfall påstå at rengjøringen ikke blir kjedeligere av litt underholdning. Om du velger å tømme hele garderoben på en gang, eller du velger å vaske og sortere hylle for hylle, skuff for skuff kommer helt an på hva du foretrekker. Det viktigste er at du får støvsugd, vasket og ryddet i hele garderoben.

(innlegg fortsetter under bilde)

Benytt anledningen til å gå gjennom alle klærne. Sjekk om noe av tøyet mangler en knapp, har bruk for litt nuppefjerning eller en vask. Har du tid kan du med fordel ta tak i dette med det samme, det går kjapt når en først setter i gang. Fjern deretter alt som ikke passer, eller klær som du ikke har brukt på flere år. Hele og pene ting kan med fordel leveres til veldedige organisasjoner, det som du ikke lenger har bruk for kan være av stor verdi for noen andre. Har du klær som er så ødelagt at det ikke nytter å reparere de, kan disse leveres til resirkulering, enkelte kleskjeder tar inn slikt tøy og produserer nye klær av det.

Rydd bort alt av vinterklær og -sko og sorter dette i plastbokser som du oppbevarer i boden eller på loftet til høsten igjen melder sin ankomst. De klærne som er i bruk hele året, har kanskje godt av å få henge ute til lufting en liten stund. Ta deretter frem vårklærne som har vært til mellomlagring. Luft tøyet godt og sjekk om noe har bruk for en vask for å bli frisket opp litt. Når garderoben er støvsugd og rengjort er det klart for å rydde på plass klærne. Sorter tøyet enten etter type, antrekk for antrekk eller etter farge – gjør det på den måten som fungerer best for deg. Skaff deg samtidig en oversikt over hva du har, og over hvilke plagg du eventuelt mangler. Lag gjerne en liste over hvilke nyinnkjøp du ønsker å prioritere denne sesongen. Om du så holder deg til denne listen unngår du impulskjøp, og du er samtidig sikker på at du har klær til enhver anledning. Invester gjerne i like kleshengere, det bidrar til at garderoben ser ryddig og oversiktlig ut. Tynne kleshengere er absolutt å foretrekke, da de er svært plassbesparende og dermed gir mye bedre utnyttelse av garderoben. Sørger du i tillegg for å henge alle kleshengerne samme vei, er det både veldig praktisk når du skal ta tøyet ut og inn, i tillegg til at det også bidrar til et ryddig inntrykk

(innlegg fortsetter under bilde)

Når garderoben så er ferdig vasket og ryddet, er det bare å klappe deg selv på skulderen og nyte synet av en ren og velorganisert vårgarderobe. Hopp deretter i småskoene, og ta deg en runde for å levere klærne som skal doneres. Avslutt deretter gjerne med en velfortjent pause i solen, kanskje med vårens første soft is og hodet fullt av drømmer for den lyse årstiden vi nå er på vei inn i. 

Få et uforpliktende tilbud på garderobe
LEBA har dyktige fagfolk som kan garderobe, og vi leverer over hele Norge.
Rask levering og svært attraktive priser. Trykk på knappen under – og få et uforpliktende tilbud!

 

 

Flere inspirerende artikler

 


Smarte kroker for klesstang

Opphengskrok for klesstang er allsidig, og supert å bruke for å skape orden i vindfang, vaskerom, eller hvor som helst ellers du trenger smart opphenging.

Walk-in garderobe

En stor walk-in garderobe er drømmen! LEBA bygger din garderobedrøm tilpasset dine mål - levert rett fra Sunnmøre. Les videre for mer inspirasjon!

Romdeler i glass

Romdeler og glassvegg med skyvedør eller fastfelt. Levert på dine mål - rett fra Sunnmøre. Brukes som skille mellom rom, eller for å dele rom i ulike soner.

Oppussing før og etter

Pusset opp gangen - skyvedørsgarderobe med speil fra LEBA gjorde rommet større og lysere. Sjekk den store forandringen!

På hyttetur med garderobe

Oppbevaring på hytten må dekke mange behov. Garderobe på mål fra LEBA skaper praktisk oppbevaring og smarte løsninger. Få råd og tips til oppbevaring på hytta!

Skap orden i bod og garasje

På tide å rydde boden? Eller garasjen? LEBA har smart oppbevaring slik at du på rekordtid skaper orden i bod eller garasje. Så enkelt at det blir gøy å rydde!

Vårrengjøring i garderoben

Benytt anledningen til en vårrengjøring av garderoben - få råd og tips til hvordan du skaper orden i skyvedørsgarderoben!

genistrek

Wilhelm (7) og Zakarias (3) kan tegne i vilden sky på skyvedørene fra LEBA.

enkelt og genialt

LEBA og funkis Den praktfulle funkisboligen på Hovlia på Ellingsøy huser fire på to ben og to på fire ben. Nå er også garderobene fra LEBA på plass.

hekta på interiør

25 ganger endret Lise Valø originaltegningene på veien mot drømmeboligen på 500 kvadratmeter. Den er omhyggelig planlagt og ingen ting er tilfeldig valgt.

anslag for garderobe

Hva er et anslag? Et anslag er som en list eller et panel med en bredde tilpasset skinnesettet på skyvedørsgarderoben, og leveres for både 2-spors og 3-spors skinnesett, som settes på veggen fra gulv til tak.

garderobemagi

Bruker du 3-spors skinnesett på 3, 5 eller 6-skyvedørs oppsett, får du maksimal fleksibilitet på garderobeløsningen. En stor forskjell – for en liten pris.

Skyvedørsgarderobe med speil

Garderobe med speil i dørene er praktisk, og passer inn overalt. Med skyvedører leveres speildørene tilpasset på dine mål i klart, sotet eller bronse speil.

den perfekte hjørne-garderobe

Med garderobe i hjørnet får du mange spennende muligheter, og med litt planlegging så får du utnyttet tilgjengelig plass optimalt. Det å bruke skyvedører i hjørneskap har mange fordeler – les mer for gode råd og tips!

tips til orden og oversikt i garderoben

De flest av oss har ikke mer garderobeplass enn vi trenger, så litt «ordnung muss sein» kan rett og slitt gi et snev av hverdagslykke. For råd og tips om hvordan du kan organisere garderoben din som en proff – les videre!

dybde på skyvedørsløsning

Hva er vanlig dybde på en skyvedørsløsning? Litt enkelt sagt – akkurat det du ønsker at den skal være!