SKYVEDØRS-GARDEROBE MED SPEIL

Garderober med speildører er superpopulært. Og ganske billig.

Garderobe med speil i dørene er også veldig praktisk, og passer inn overalt. Med skyvedører så får du speildører skreddersydd på akkurat det målet du ønsker, og du kan kombinere speil med andre materialer i skyvedørene. Les videre for gode råd og tips!

Klart speil og tonet speil
Det vanlige speilet, som ofte kalles for klart speil, er den typen speil det brukes mest av i skyvedører. I tillegg til klart speil, finnes også de mer eksklusive tonede speilene; sotet speil og bronse speil. Sotet speil blir av noen også kalt grått speil. Sotet, eller grått speil, har en gråtone i speilet – og bronse speil har da naturlig nok en bronsetone i speilet. Dette gjør at disse speilene fremstår som mer eksklusive enn klart speil. Hvilken type du bør velge, avhenger både av smak og hvilken bruk speilet er tiltenkt.

Fargegjengivelse
Mens klart speil viser et fargemessig korrekt speilbilde, så vil sotet speil og bronse speil vise et speilbilde som er tonet – altså ikke en fargemessig korrekt gjengivelse. Skal man ha speildører der speilet aktivt skal brukes som speil til for eksempel sminking eller lignende, hvor det er viktig fargene vises korrekt, så kan det være en fordel å velge klart speil. Om man skal bruke speildørene mer for å sjekke at klærne sitter som de skal eller lignende, uten at fargene nødvendigvis må vises helt korrekt, så fungerer sotet og bronse speil også utmerket.

“Det er din egen smak som teller, ingenting er mer rett enn det andre.”

Antall speildører
Et spørsmål som stilles ofte er hvor mange av skyvedørene i en garderobe bør være speildører. Her finnes det ingen fasit, dette er rett og slett smak og behag. Har du 2 skyvedører, så kan begge være speildører, eller det kan være 1 speildør og 1 skyvedør med annen fylling. Og tilsvarende om du har 3, 4, 5 eller flere skyvedører. Det er din egen smak som teller, ingenting er mer rett enn det andre. Velg det antall speildører du liker og synes passer best. Enkelt og greit.

(innlegg fortsetter under bildene)

Klart speil

Sotet speil

Bronse speil

“Å dele inn speildørene på denne måten gir ofte et mer eksklusivt uttrykk”

Delte speildører
Det er også populært å dele inn speildørene med sprossedelinger, slik at man kombinerer speil med en annen fylling i skyvedøren. Det mest vanlige er at man enten har én sprossedeling på skyvedøren, og da et felt på 300 – 400 mm nederst på skyvedøren med en annen fylling, eller at man har to sprossedelinger, med et felt både nede og oppe på skyvedøren med en annen fylling. Å dele inn speildørene på denne måten gir ofte et mer eksklusivt uttrykk, og det ser rett og slett veldig bra ut.

“Da kan man spare seg mye arbeid på speilvask.”

God profilomramming
Det finnes mange typer profilomramming på skyvedører. For bruk på speildører, så kan det ofte være en fordel å velge en type som har godt grep, slik at man i størst mulig grad unngår å ta inne på selve speilet. Da sparer man seg litt arbeid på speilvask. Har man små barn i huset, så lær dem tidlig å ta i selve profilomrammingen når de skal åpne garderoben – og ikke inne på speilet. Da kan man spare seg mye arbeid på speilvask.

Få et uforpliktende tilbud på garderobe
LEBA har dyktige fagfolk som kan garderobe, og vi leverer over hele Norge.
Rask levering og svært attraktive priser. Trykk på knappen under – og få et uforpliktende tilbud!