PÅ HYTTETUR MED LEBA

For to år siden kjøpte interiørinteresserte Mona Vartdal og familien drømmehytten, med laftet tømmer og torvtak, på idylliske Hydla ved Strynefjellet. Den flotte toetasjes hytta hadde med sine 170m2 og fire soverom god plass til både familien og til å ta imot gjester. Den inneholdt det meste - bortsett fra gode oppbevaringsløsninger. Mona som liker å ha orden i sakene konstaterte raskt at praktiske oppbevaringsløsninger måtte på plass, og valget falt på tilpassede skyvedørsgarderober fra LEBA.

 

HYTTEKOS

For Mona og familien handler hyttelivet om avkobling og kos, og de bruker hytten så ofte anledningen byr seg. Hytten som ligger vakkert til med utsikt over alpinbakken, byr på flotte turmuligheter rett utenfor hytteveggen både sommer og vinter - noe familien gjerne benytter seg av. Når været er dårlig frister det derimot mest å nyte den vakre utsikten fra sofakroken, gjerne med en god kopp kaffe eller varm sjokolade.

(innlegg fortsetter under bildene)

 

OPPBEVARING

Når det kommer til oppbevaring på hytten er det mange behov som skal dekkes. I tillegg til klær som familien bruker i det daglige, er det behov for turklær tilpasset de ulike årstidene, noe som gjerne tar mye plass. Med sin store interesse for interiør har Mona også behov for å lagre ulike pynteting, som brett og lysestaker som hun bytter ut med jevne mellomrom. Ekstra sett med dyner og puter, samt sengetøy og håndklær til gjester må også ha sin plass. Mona ønsker å ha det oversiktlig og ryddig, og kom frem til at en god måte å organisere oppbevaringen på var å dele det inn etter hvor ofte de ulike tingene er i bruk. Hun landet på å oppbevare ting som er i daglig bruk i garderoben i gjesterommet, mens ting som sjelden blir brukt, som for eksempel julepynt, blir oppbevart i garderobeløsningen på loftstuen.

(innlegg fortsetter under bildene)

 

TILPASSET OPPBEVARING FRA LEBA

Da Mona skulle velge garderobeleverandør gikk hun for LEBA, både fordi hun her fikk hjelp av dyktige fagfolk, og fordi skyvedørsgarderobene ble tilpasset både på mål og utseende. Før hun bestemte seg for hvilken løsning hun skulle gå for, var hun innom fabrikkutsalget på Valderøya og kikket på de ulike modellene. På gjesterommet falt valget på INSIGNIA avantgarde skyvedører i sotet speil med fire felts sprosser og sorte profiler. Mona likte ekstra godt den buede profilen, som hun mener føles både veldig klassisk men samtidig litt røff. Hun valgte sotet speil fremfor klart fordi hun ønsket å oppnå romfølelsen som speildører gir, samtidig som hun ville skape et dempet og rustikt uttrykk. De slanke skyvedørene bidrar til at helhetsinntrykket ble svært elegant, og siden de ble produsert på mål passer de perfekt i den lille nisjen på gjesterommet.

(innlegg fortsetter under bildene)

 

På loftstuen er det skråtak, og her valgte Mona å utnytte plassen ved den innerste kneveggen til en skyvedørsgarderobe. Det sikret sårt tiltrengt oppbevaringsplass, samtidig som plasseringen av skyvedørsgarderoben gir en illusjon av større takhøyde, sier Mona. Her falt valget igjen på INSIGNIA avantgarde skyvedører, men da med sort glass og sorte profiler. Skyvedørene fungerer her som en fondvegg, og Mona trekker frem at hun liker veldig godt kontrasten mellom de røffe, beisede tømmerveggene og de sorte glassdørene i garderoben. Før den flotte skyvedørsgarderoben kom opp opplevdes den store sorte tv-en veldig dominerende i rommet forteller Mona, og hun er veldig glad for at skyvedørene nå bidrar til at den er mindre iøyenfallende.

(innlegg fortsetter under bildene)

 

STOL PÅ DEG SELV

Det er mørke, rolige fargetoner som er gjennomgående i den flotte hytten til Mona og familien, og det å finne det rette uttrykket var viktig for den interiørinteresserte sunnmøringen. Hun forteller at hun vet godt hva hun liker og at hun ikke bruker mye tid på å fundere over valgene hun tar. Mona har jobbet med interiør i 11 år, og har dermed et trenet øye for hva som fungerer sammen. I den gjennomførte hytten er det jordtoner, og naturprodukter som ulltekstiler og grovt treverk som er den røde tråden, og nettopp derfor ønsket Mona å bryte det hele opp med mer moderne skyvedørsgarderober. Hun sier at hun er svært fornøyd med sluttresultatet og med hyttas helhetsinntrykk. Hun føler at hun har funnet balansen mellom klassisk hyttestil og det mer moderne, uten at hun føler at det blir for pent. Gjennom Instagram deler Mona interiørbilder til inspirasjon for andre på @monavartdal, og hun anbefaler folk å stole på magefølelsen når de skal innrede eller renovere - det viktigste er at du liker det selv, sier Mona. Det synes vi er et veldig nyttig råd å ta med seg videre, fra en kreativ og dyktig dame som virkelig har lyktes med å skape drømmehytten!

 

 

UFORPLIKTENDE TILBUD

Garderober tilpasset deg – rett fra Sunnmøre.
Ved å kutte mellomledd kutter vi prisen – men ikke kvaliteten.
LEBA er sunnmørsk kvalitet du har råd til.

 

 

 

Flere inspirerende artikler

 


Ha det på badet

En drøm av en skyvedørsgarderobe fra LEBA finnes i en totalrenovert enebolig fra 1924 i Sarpsborg. Se det fantastiske resultatet, og bli inspirert!

Smarte kroker for klesstang

Opphengskrok for klesstang er allsidig, og supert å bruke for å skape orden i vindfang, vaskerom, eller hvor som helst ellers du trenger smart opphenging.

Walk-in garderobe

En stor walk-in garderobe er drømmen! LEBA bygger din garderobedrøm tilpasset dine mål - levert rett fra Sunnmøre. Få gode råd og tips her!

Romdeler i glass

Romdeler og glassvegg med skyvedør eller fastfelt. Levert på dine mål - rett fra Sunnmøre. Brukes som skille mellom rom, eller for å dele rom i ulike soner.

Oppussing før og etter

Pusset opp gangen - skyvedørsgarderobe med speil fra LEBA gjorde rommet større og lysere. Sjekk den store forandringen!

På hyttetur med garderobe

Oppbevaring på hytten må dekke mange behov. Garderobe på mål fra LEBA skaper praktisk oppbevaring og smarte løsninger. Få inspirasjon til oppbevaring på hytta!

Skap orden i bod og garasje

På tide å rydde boden? Eller garasjen? LEBA har smart oppbevaring slik at du på rekordtid skaper orden i bod eller garasje. Så enkelt at det blir gøy å rydde!

Vårrengjøring i garderoben

Benytt anledningen til en vårrengjøring av garderoben - få råd og tips til hvordan du skaper orden i skyvedørsgarderoben!

Genistrek - tegner på garderoben

Med skyvedører fra LEBA kan barna tegne på tavledører i glass - la barna få tegne og utfolde sin kreativitet. Tilpasset dine mål - rett fra Sunnmøre!

enkelt og genialt

LEBA og funkis Den praktfulle funkisboligen på Hovlia på Ellingsøy huser fire på to ben og to på fire ben. Nå er også garderobene fra LEBA på plass.

hekta på interiør

25 ganger endret Lise Valø originaltegningene på veien mot drømmeboligen på 500 kvadratmeter. Den er omhyggelig planlagt og ingen ting er tilfeldig valgt.

anslag for garderobe

Hva er et anslag? Et anslag er som en list eller et panel med en bredde tilpasset skinnesettet på skyvedørsgarderoben, og leveres for både 2-spors og 3-spors skinnesett, som settes på veggen fra gulv til tak.

garderobemagi

Bruker du 3-spors skinnesett på 3, 5 eller 6-skyvedørs oppsett, får du maksimal fleksibilitet på garderobeløsningen. En stor forskjell – for en liten pris.

Skyvedørsgarderobe med speil

Garderobe med speil i dørene er praktisk, og passer inn overalt. Med skyvedører leveres speildørene tilpasset på dine mål i klart, sotet eller bronse speil.

den perfekte hjørne-garderobe

Med garderobe i hjørnet får du mange spennende muligheter, og med litt planlegging så får du utnyttet tilgjengelig plass optimalt. Det å bruke skyvedører i hjørneskap har mange fordeler – les mer for gode råd og tips!

tips til orden og oversikt i garderoben

De flest av oss har ikke mer garderobeplass enn vi trenger, så litt «ordnung muss sein» kan rett og slitt gi et snev av hverdagslykke. For råd og tips om hvordan du kan organisere garderoben din som en proff – les videre!

dybde på skyvedørsløsning

Hva er vanlig dybde på en skyvedørsløsning? Litt enkelt sagt – akkurat det du ønsker at den skal være!