TIPS TIL ORDEN OG OVERSIKT I GARDEROBEN

Med orden og oversikt i garderobeskapet får du en bittelitt enklere hverdag

Og kanskje litt mer plass. De flest av oss har ikke mer garderobeplass enn vi trenger, så litt «ordnung muss sein» kan rett og slitt gi et snev av hverdagslykke. For råd og tips om hvordan du kan organisere garderoben din som en proff – les videre!

12 måneder uten å være brukt – kanskje på tide å si farvel?
Har du ikke brukt noe på 12 måneder, så er det kanskje på tide å si farvel. Er du usikker, så legg det til side og se på det igjen i løpet av et par dager. Gjør en ærlig og objektiv vurdering på hvorvidt du virkelig tror du kommer til å bruke det igjen.

Tips!
En smart måte for å sjekke hvor ofte du bruker et plagg, er å henge alle hengerne med kroken pekende utover. Når du bruker noe, så henger du det tilbake i garderoben med kroken innover. Etter for eksempel 6 måneder, så ser du hvilke hengere som fortsatt henger med kroken utover. De plaggene bør du kanskje si farvel til.

Selg eller gi bort
Sorter ut klær du ikke bruker eller som ikke passer lenger. Selg dem på nettet, eller hvorfor ikke donere til en veldedig organisasjon som driver innsamling av klær.

“Rull sammen undertøyet for enklere å holde oversikten over truser og boxere.”

Ikke vær en undertøyssamler
Reduser mengden undertøy til dine 12-14 favoritter. Når en av dine undertøysfavoritter begynner å bli gamle og slitte, så kast det ut og kjøp nytt. Et annet smart tips: Rull sammen undertøyet for å enkelt holde oversikten over truser og boxere.

Rotere ut – rotere inn
Sorter klær og tilbehør som du fortsatt ønsker å beholde, men som du er litt lei av for tiden. Lagre disse i tydelig merkede oppbevaringsbokser, til du bestemmer deg for å rotere dem inn igjen.

Reduser garderoben din til «klart til bruk»
Sorter klær som trengs å fikses eller ordnes – manglende knapper, ødelagte glidelåser, klær som må sys inn eller ut, og så videre – slik at det som er i garderoben er klær som faktisk kan brukes. (og denne øvelsen er jo også et fint spark bak til å faktisk få gjort det som må fikses og ordnes)

Benytt anledningen til å vaske ned garderoben
Mens du er i gang med å rydd og ordne i garderoben, hvorfor ikke benytte anledningen til å vaske den ned mens den er tom? Tørk støv av alle hyller, støvsug og vask grundig. Så er den i tillegg skinnende ren når du legger tingene dine på plass igjen.

Plasser like ting sammen
Plasser klærne dine i kategorier slik at like ting er sammen – bluser, skjorter, bukser, undertøy, tilbehør, og så videre. Bruk også underkategorier så som langermet, kortermet, stroppeløs, farge, og lignende. Lag gjerne dine egne kategorier og underkategorier som passer deg og dine behov. På denne måten blir ting både lettere å finne frem – og lettere å legge på plass igjen.

Heng opp i system
Heng plaggene slik at alle vender samme veg. Dette gjør at det både ser ryddigere og bedre ut i garderoben, og det blir mer oversiktlig.

“Finn den strukturen som passer deg best, og måten du kler på deg.”

Plagg i system
Legg plagg i hyller og kurver/skuffer basert på den rekkefølgen du kler på deg, eksempelvis undertøy, sokker, eller strømpebukser øverst, og så skjorter, gensere og bukser under. Finn den strukturen som passer deg best, og måten du kler på deg.

Del opp kurver/skuffer
Del opp kurver/skuffer for å skape enda mer orden og oversikt, og for å unngå sammenblanding. Et lite grep som kan gjøre stor forskjell.

“Det finnes mange praktiske oppbevaringsløsninger for sko i garderober.”

(innlegg fortsetter under bildene)

Skohylle (høye hæler) roller

KJØP

Slips og belteholder (sidehengt) roller

KJØP

Skoholder (sidehengt) roller

KJØP

Skohylle (vanlig) roller

KJØP

Få orden på skoene
De fleste av oss har langt flere skopar enn vi er klar over. Sørg for at du har nok oppbevaringsplass til skoene dine – og organiser dem slik at du får full oversikt. Det finnes mange praktiske oppbevaringsløsninger for sko i garderober. Finn den løsningen – eller kombinasjon av løsninger – som passer best for deg.

Få veskene dine frem i lyset
Organiser veskene og bagene dine slik at du får god oversikt, enten i hyller, kurver/skuffer, eller ved å henge dem opp. Unngå å plassere vesker/bager inni andre vesker/bager, det gjør at du mister oversikten.

Heng opp beltene dine
I stedet for å stue beltene dine i kurver/skuffer, så får du bedre oversikt ved å henge dem på en egen krokrekke eller belteholder. Dette tar liten plass, og gir deg veldig god oversikt. Det samme gjelder for slips.

Ta vare på smykkene dine
Oppbevar smykker og tilbehør i egnede skuffer, bokser eller rett og slett pene serveringsbrett. Oppbevar serveringsbrettene med smykker og tilbehør på hyller, så har du god oversikt, og lett tilgang. Det enkle er ofte det beste!

Skjerf deg!
Har du mange skjerf, så får du enkelt bedre oversikt ved å henge dem opp. Bruk kleshengere, kroker, eller knaggerekke. Dette gir deg god oversikt, og ser bra ut.

“Med heng i to høyder, får du dobbelt så mye ut av plassen du har tilgjengelig.”

Møbelinnredning

LES MER

Hattehylle

KJØP

Klesstang

KJØP

Bukseheng

KJØP

Lange og korte heng
Hvis du har plass, er det smart å fordele hengeplassen mellom både korte og lange heng. Fordelingen tilpasser du ditt behov, men de fleste har færre lange ting som skal henges, og velger derfor mest dobbeltheng. Med heng i to høyder, får du dobbelt så mye ut av plassen du har tilgjengelig.

“Planlegg slik at du kan være fleksibel.”

Gjør om et rom til garderobe
Har du et rom i huset om ikke brukes til noe spesielt? Hvorfor da ikke gjøre om rommet til en garderobe eller walk-in? Lag skreddersydde løsninger for rommet og dine behov, og du får en fantastisk løsning. Planlegg godt, slik at du utnytter plassen optimalt. Husk også at det ofte kan være bedre å la garderoben vokse seg litt til over tid, i stedet for å putte inn alt for mye med en gang. Planlegg slik at du kan være fleksibel.

Bruk plassering aktivt
Plasser plaggene du bruker mest i øyehøyde, de du bruker mindre under, og de du bruker aller minst høyt oppe.

“En god hattehylle på toppen er også utmerket for ting du vil stue bort”


Kombinert er best
Kombiner garderoben din med både hyller, kurver/skuffer, heng og oppbevaringsbokser. Da har du mye mer fleksibilitet, og har løsninger for det meste du skal oppbevare. En god hattehylle på toppen er også utmerket for ting du vil stue bort, som sesongklær, plagg du midlertidig har rotert ut, kofferter, eller annet som er praktisk å oppbevare litt ute av veien. Også her fungerer oppbevaringsbokser utmerket, og du slipper at det du oppbevarer støver ned.

Lys opp garderoben
Mange garderober er veldig mørke, og det kan gjøre det vanskelig å se hva som faktisk finnes der. Bruk gode garderobelys, så får du enda bedre oversikt.

“Skyvedører bruker ikke gulvplass”


Skyvedører utnytter plassen bedre
Skyvedører som skreddersys for å passe inn akkurat der du ønsker, gjør at plassen utnyttes optimalt, samt at skyvedører bruker ikke gulvplass slik som slagdørsgarderober gjør.

Kroker
Bruk kroker for å utnytte enda av mer av plassen i garderoben. Har du uutnyttet plass, sjekk om du kan henge opp kroker der. Du kan også henge kroker inn på klesstangen din. Dette er rimelig og utrolig praktisk!

Kurvstativ på hjul
Med et kurvstativ på hjul, så kan du enkelt trille dette inn og ut av garderoben, og være enda mer fleksibel. Eller hvorfor ikke ha flere kurvstativ på hjul? Dette kan også være en perfekt løsning som skittentøyskurv.

 

Få et uforpliktende tilbud på garderobe
LEBA har dyktige fagfolk som kan garderobe, og vi leverer over hele Norge.
Rask levering og svært attraktive priser. Trykk på knappen under – og få et uforpliktende tilbud!

 

 

 

Flere inspirerende artikler

 


Ha det på badet

En drøm av en skyvedørsgarderobe fra LEBA finnes i en totalrenovert enebolig fra 1924 i Sarpsborg. Se det fantastiske resultatet, og bli inspirert!

Smarte kroker for klesstang

Opphengskrok for klesstang er supert for å skape orden i vindfang, på vaskerom, eller hvor som helst ellers du trenger smart oppheng. Les om mulighetene her!

Walk-in garderobe

En stor walk-in garderobe er drømmen! LEBA bygger din garderobedrøm tilpasset dine mål - levert rett fra Sunnmøre. Finn inspirasjon og få gode tips her!

Romdeler i glass

Romdeler og glassvegg med skyvedør eller fastfelt. Levert på dine mål - rett fra Sunnmøre. Brukes som skille mellom rom, eller for å dele rom i ulike soner.

Oppussing før og etter

Pusset opp gangen - skyvedørsgarderobe med speil fra LEBA gjorde rommet større og lysere. Sjekk den store forandringen!

På hyttetur med garderobe

Oppbevaring på hytten må dekke mange behov. Garderobe på mål fra LEBA skaper praktisk oppbevaring og smarte løsninger. Få inspirasjon til oppbevaring på hytta!

Skap orden i bod og garasje

På tide å rydde boden? Eller garasjen? LEBA har smart oppbevaring slik at du på rekordtid skaper orden i bod eller garasje. Så enkelt at det blir gøy å rydde!

Vårrengjøring i garderoben

Benytt anledningen til en vårrengjøring av garderoben - få råd og tips til hvordan du skaper orden i skyvedørsgarderoben!

Genistrek - tegner på garderoben

Med skyvedører fra LEBA kan barna tegne på tavledører i glass - la barna få tegne og utfolde sin kreativitet. Tilpasset dine mål - rett fra Sunnmøre!

Enkelt og genialt - med smart oppbevaring

Garderober med skyvedører fra LEBA er på plass i den praktfulle funkisboligen på Ellingsøy - som også har egen barnegarderobe. Se de inspirerende løsningene!

Hekta på interiør - med walk-in fra LEBA

En drøm av en walk-in garderobe fra LEBA er på plass i Lise Valø sin drømmebolig over på 500 m2. Smart oppbevaring - rett fra Sunnmøre!

Anslag for garderobe

Hva er et anslag? Det er et panel som gjør garderoben mer komplett, og som visuelt gjør en stor forskjell - les her så forstår du hvorfor.

Garderobemagi - 3 spors skinnesett

Med 3-spors skinnesett på garderobeløsning med 3, 5 eller 6 skyvedører gir maksimal fleksibilitet på skyvedørsgarderoben. En stor forskjell – for en liten pris.

Skyvedørsgarderobe med speil

Garderobe med speil i skyvedørene er praktisk, og passer overalt. Med skyvedører leveres speildørene tilpasset på dine mål i klart, sotet eller bronse speil.

Den perfekte hjørne-garderobe

Garderobe i hjørnet gir mange muligheter, og utnytter tilgjengelig plass optimalt. Skyvedører i hjørneskap har mange fordeler – les mer for gode råd og tips!

Orden og oversikt i garderoben

Nok garderobeplass er ofte mangelvare, så god orden skaper rett og slett litt hverdagslykke. Organisere garderoben din som en proff – få gode tips her!

dybde på skyvedørsløsning

Hva er vanlig dybde på en skyvedørsløsning? Litt enkelt sagt – akkurat det du ønsker at den skal være!