TIPS TIL ORDEN OG OVERSIKT I GARDEROBEN

Med orden og oversikt i garderobeskapet får du en bittelitt enklere hverdag

Og kanskje litt mer plass. De flest av oss har ikke mer garderobeplass enn vi trenger, så litt «ordnung muss sein» kan rett og slitt gi et snev av hverdagslykke. For råd og tips om hvordan du kan organisere garderoben din som en proff – les videre!

12 måneder uten å være brukt – kanskje på tide å si farvel?
Har du ikke brukt noe på 12 måneder, så er det kanskje på tide å si farvel. Er du usikker, så legg det til side og se på det igjen i løpet av et par dager. Gjør en ærlig og objektiv vurdering på hvorvidt du virkelig tror du kommer til å bruke det igjen.

Tips!
En smart måte for å sjekke hvor ofte du bruker et plagg, er å henge alle hengerne med kroken pekende utover. Når du bruker noe, så henger du det tilbake i garderoben med kroken innover. Etter for eksempel 6 måneder, så ser du hvilke hengere som fortsatt henger med kroken utover. De plaggene bør du kanskje si farvel til.

Selg eller gi bort
Sorter ut klær du ikke bruker eller som ikke passer lenger. Selg dem på nettet, eller hvorfor ikke donere til en veldedig organisasjon som driver innsamling av klær.

“Rull sammen undertøyet for enklere å holde oversikten over truser og boxere.”

Ikke vær en undertøyssamler
Reduser mengden undertøy til dine 12-14 favoritter. Når en av dine undertøysfavoritter begynner å bli gamle og slitte, så kast det ut og kjøp nytt. Et annet smart tips: Rull sammen undertøyet for å enkelt holde oversikten over truser og boxere.

Rotere ut – rotere inn
Sorter klær og tilbehør som du fortsatt ønsker å beholde, men som du er litt lei av for tiden. Lagre disse i tydelig merkede oppbevaringsbokser, til du bestemmer deg for å rotere dem inn igjen.

Reduser garderoben din til «klart til bruk»
Sorter klær som trengs å fikses eller ordnes – manglende knapper, ødelagte glidelåser, klær som må sys inn eller ut, og så videre – slik at det som er i garderoben er klær som faktisk kan brukes. (og denne øvelsen er jo også et fint spark bak til å faktisk få gjort det som må fikses og ordnes)

Benytt anledningen til å vaske ned garderoben
Mens du er i gang med å rydd og ordne i garderoben, hvorfor ikke benytte anledningen til å vaske den ned mens den er tom? Tørk støv av alle hyller, støvsug og vask grundig. Så er den i tillegg skinnende ren når du legger tingene dine på plass igjen.

Plasser like ting sammen
Plasser klærne dine i kategorier slik at like ting er sammen – bluser, skjorter, bukser, undertøy, tilbehør, og så videre. Bruk også underkategorier så som langermet, kortermet, stroppeløs, farge, og lignende. Lag gjerne dine egne kategorier og underkategorier som passer deg og dine behov. På denne måten blir ting både lettere å finne frem – og lettere å legge på plass igjen.

Heng opp i system
Heng plaggene slik at alle vender samme veg. Dette gjør at det både ser ryddigere og bedre ut i garderoben, og det blir mer oversiktlig.

“Finn den strukturen som passer deg best, og måten du kler på deg.”

Plagg i system
Legg plagg i hyller og kurver/skuffer basert på den rekkefølgen du kler på deg, eksempelvis undertøy, sokker, eller strømpebukser øverst, og så skjorter, gensere og bukser under. Finn den strukturen som passer deg best, og måten du kler på deg.

Del opp kurver/skuffer
Del opp kurver/skuffer for å skape enda mer orden og oversikt, og for å unngå sammenblanding. Et lite grep som kan gjøre stor forskjell.

“Det finnes mange praktiske oppbevaringsløsninger for sko i garderober.”

(innlegg fortsetter under bildene)

Skohylle (høye hæler) roller

KJØP

Slips og belteholder (sidehengt) roller

KJØP

Skoholder (sidehengt) roller

KJØP

Skohylle (vanlig) roller

KJØP

Få orden på skoene
De fleste av oss har langt flere skopar enn vi er klar over. Sørg for at du har nok oppbevaringsplass til skoene dine – og organiser dem slik at du får full oversikt. Det finnes mange praktiske oppbevaringsløsninger for sko i garderober. Finn den løsningen – eller kombinasjon av løsninger – som passer best for deg.

Få veskene dine frem i lyset
Organiser veskene og bagene dine slik at du får god oversikt, enten i hyller, kurver/skuffer, eller ved å henge dem opp. Unngå å plassere vesker/bager inni andre vesker/bager, det gjør at du mister oversikten.

Heng opp beltene dine
I stedet for å stue beltene dine i kurver/skuffer, så får du bedre oversikt ved å henge dem på en egen krokrekke eller belteholder. Dette tar liten plass, og gir deg veldig god oversikt. Det samme gjelder for slips.

Ta vare på smykkene dine
Oppbevar smykker og tilbehør i egnede skuffer, bokser eller rett og slett pene serveringsbrett. Oppbevar serveringsbrettene med smykker og tilbehør på hyller, så har du god oversikt, og lett tilgang. Det enkle er ofte det beste!

Skjerf deg!
Har du mange skjerf, så får du enkelt bedre oversikt ved å henge dem opp. Bruk kleshengere, kroker, eller knaggerekke. Dette gir deg god oversikt, og ser bra ut.

“Med heng i to høyder, får du dobbelt så mye ut av plassen du har tilgjengelig.”

Møbelinnredning

LES MER

Hattehylle

KJØP

Klesstang

KJØP

Bukseheng

KJØP

Lange og korte heng
Hvis du har plass, er det smart å fordele hengeplassen mellom både korte og lange heng. Fordelingen tilpasser du ditt behov, men de fleste har færre lange ting som skal henges, og velger derfor mest dobbeltheng. Med heng i to høyder, får du dobbelt så mye ut av plassen du har tilgjengelig.

“Planlegg slik at du kan være fleksibel.”

Gjør om et rom til garderobe
Har du et rom i huset om ikke brukes til noe spesielt? Hvorfor da ikke gjøre om rommet til en garderobe eller walk-in? Lag skreddersydde løsninger for rommet og dine behov, og du får en fantastisk løsning. Planlegg godt, slik at du utnytter plassen optimalt. Husk også at det ofte kan være bedre å la garderoben vokse seg litt til over tid, i stedet for å putte inn alt for mye med en gang. Planlegg slik at du kan være fleksibel.

Bruk plassering aktivt
Plasser plaggene du bruker mest i øyehøyde, de du bruker mindre under, og de du bruker aller minst høyt oppe.

“En god hattehylle på toppen er også utmerket for ting du vil stue bort”


Kombinert er best
Kombiner garderoben din med både hyller, kurver/skuffer, heng og oppbevaringsbokser. Da har du mye mer fleksibilitet, og har løsninger for det meste du skal oppbevare. En god hattehylle på toppen er også utmerket for ting du vil stue bort, som sesongklær, plagg du midlertidig har rotert ut, kofferter, eller annet som er praktisk å oppbevare litt ute av veien. Også her fungerer oppbevaringsbokser utmerket, og du slipper at det du oppbevarer støver ned.

Lys opp garderoben
Mange garderober er veldig mørke, og det kan gjøre det vanskelig å se hva som faktisk finnes der. Bruk gode garderobelys, så får du enda bedre oversikt.

“Skyvedører bruker ikke gulvplass”


Skyvedører utnytter plassen bedre
Skyvedører som skreddersys for å passe inn akkurat der du ønsker, gjør at plassen utnyttes optimalt, samt at skyvedører bruker ikke gulvplass slik som slagdørsgarderober gjør.

Kroker
Bruk kroker for å utnytte enda av mer av plassen i garderoben. Har du uutnyttet plass, sjekk om du kan henge opp kroker der. Du kan også henge kroker inn på klesstangen din. Dette er rimelig og utrolig praktisk!

Kurvstativ på hjul
Med et kurvstativ på hjul, så kan du enkelt trille dette inn og ut av garderoben, og være enda mer fleksibel. Eller hvorfor ikke ha flere kurvstativ på hjul? Dette kan også være en perfekt løsning som skittentøyskurv.

 

Få et uforpliktende tilbud på garderobe
LEBA har dyktige fagfolk som kan garderobe, og vi leverer over hele Norge.
Rask levering og svært attraktive priser. Trykk på knappen under – og få et uforpliktende tilbud!

 

 

 

Flere inspirerende artikler

 


FØR & ETTER

Gangen er det hittil siste rommet som har blitt pusset opp, og for en forandring! Rommet som før var preget av ulike elementer av gulnet treverk, er nå en fryd for øyet.

På hyttetur

Når det kommer til oppbevaring på hytten er det mange behov som skal dekkes. Praktiske oppbevaringsløsninger måtte på plass, og valget falt på tilpassede skyvedørsgarderober fra LEBA..

vårrengjøring

Nå er våren endelig her. Hvorfor ikke benytte anledningen til en vårrengjøring av garderoben i samme slengen?

genistrek

Wilhelm (7) og Zakarias (3) kan tegne i vilden sky på skyvedørene fra LEBA.

enkelt og genialt

LEBA og funkis Den praktfulle funkisboligen på Hovlia på Ellingsøy huser fire på to ben og to på fire ben. Nå er også garderobene fra LEBA på plass.

hekta på interiør

25 ganger endret Lise Valø originaltegningene på veien mot drømmeboligen på 500 kvadratmeter. Den er omhyggelig planlagt og ingen ting er tilfeldig valgt.

anslag for garderobe

Hva er et anslag? Et anslag er som en list eller et panel med en bredde tilpasset skinnesettet på skyvedørsgarderoben, og leveres for både 2-spors og 3-spors skinnesett, som settes på veggen fra gulv til tak.

garderobemagi

Bruker du 3-spors skinnesett på 3, 5 eller 6-skyvedørs oppsett, får du maksimal fleksibilitet på garderobeløsningen. En stor forskjell – for en liten pris.

skyvedørsgarderobe med speil

Garderobe med speil i dørene er også veldig praktisk, og passer inn overalt. Med skyvedører så får du speildører skreddersydd på akkurat det målet du ønsker, og du kan kombinere speil med andre materialer i skyvedørene.

den perfekte hjørne-garderobe

Med garderobe i hjørnet får du mange spennende muligheter, og med litt planlegging så får du utnyttet tilgjengelig plass optimalt. Det å bruke skyvedører i hjørneskap har mange fordeler – les mer for gode råd og tips!

tips til orden og oversikt i garderoben

De flest av oss har ikke mer garderobeplass enn vi trenger, så litt «ordnung muss sein» kan rett og slitt gi et snev av hverdagslykke. For råd og tips om hvordan du kan organisere garderoben din som en proff – les videre!

dybde på skyvedørsløsning

Hva er vanlig dybde på en skyvedørsløsning? Litt enkelt sagt – akkurat det du ønsker at den skal være!

skap orden i bod og garasje

Med våre ferdige bod- og garasjepakker kan du på rekordtid skape orden i boden eller garasjen. Eller begge deler. Det er så enkelt at det blir gøy å rydde!