SLIK PLANLEGGER DU DEN PERFEKTE HJØRNE-GARDEROBEN

Skyvedørsgarderobe med hjørneløsning gir mye ekstra oppbevaringsplass.


Med garderobe i hjørnet får du mange spennende muligheter, og med litt planlegging så får du utnyttet tilgjengelig plass optimalt. Det å bruke skyvedører i hjørneskap har mange fordeler – les mer for gode råd og tips!

Skyvedører sparer gulvplass
De fleste av oss har ikke mer plass enn vi trenger, så det å spare gulvplass er alltid velkomment. Med skyvedører så sparer man gulvplass i forhold til slagdørsgarderober, fordi skyvedører skyves til siden(e) og ikke svinges ut, slik som med hengslede dører. I en hjørneløsning er dette et enda større poeng, da man oftest har dobbelt så mange dører. Derfor er det en fordel å bruke skyvedører i hjørnegarderober.

 

 

 

 

Tips!
Et godt tips er å velge en hjørneløsning som ikke har hjørnestolpe i hjørnet, men som har et helt åpent hjørne. En hjørnestolpe vil ofte stå i veien for god utnyttelse av plassen, og vil kunne bli veldig frustrerende i den daglig bruken av garderobeløsningen. Et åpent hjørne uten hjørnestolpe gir full frihet til å bruke plassen på den mest optimale måten.

 

 

Hjørneløsning uten stolpe - og klesheng med både langheng og dobbeltheng.

Bruk plassen i hjørnet smart
Fornuftig bruk av hjørnet koker strengt tatt ned til enten bruk av hyller i forskjellige utførelser, eller rett og slett bruke hjørnet til klesheng. Det heter seg at det enkle ofte er det beste, og valget med klesheng kan ofte være den beste løsningen. Ved å bruke både langheng og dobbeltheng inn mot hjørnet, så får man veldig mye oppbevaring ut av løsningen. Lengden på kleshengene avgjøres av plasseringen av resten av innredningen. Bruk litt tid på å planlegge en god innredningen tilpasset dine behov og ønsker.

 

“Gode råd fra dyktige fagfolk som kan garderobe”

(innlegg fortsetter under bildene)

Skohylle

KJØP

Tråkurv Roller med filtbunn

KJØP

Bukseheng

KJØP

Klesheng

KJØP

Hva trenger du mest av?

  • Hvor mye plass du trenger til henging av klær, samt hvilken fordeling er fornuftig mellom langheng og dobbeltheng.
  • Hvor mye trenger du av kurver og/eller hyller. Ved bruk av hyller er det smart at noen av disse er flyttbare, slik at du kan justere avstanden etter behov. Ved kurver så kan det være smart å ta en eller flere dype kurver, for oppbevaring av voluminøse plagg.
  • Tenk på om du har behov for tette kurver eller eventuelt møbelskuffer.
  • En solid hattehylle på toppen av innredningen kan gi mye god oppbevaringsplass, også perfekt til lagring av sesongklær, kofferter, eller andre ting som skal være lagret over litt tid.
  • Tenk veldig nøye over hvor mye plass du trenger til oppbevaring av skotøy. De fleste av oss har langt flere sko enn vi er klar over, og gode oppbevaringsløsninger for sko gir mye bedre oversikt. Det kan nesten ikke bli for mye oppbevaringsplass til sko!
  • En nedtrekkbar klesheis er en smart løsning som kombinerer lagring i høyden med god arbeidshøyde.
  • Husk at det finnes mye smart tilbehør og ekstrafunksjoner som gir garderobeløsningen det lille ekstra for en enklere hverdag. Dette kan gjøre en god hjørneløsning enda bedre!

“Man kan skape fantastiske løsninger på liten plass også”

(innlegg fortsetter under video)

Stor eller liten løsning – hva fungerer best?
Det er jo naturligvis slik at en større garderobe gir mer oppbevaring enn en mindre garderobe. Det er jo ganske åpenbart. Man kan ha hjørnegarderober som er 6 meter eller mer i hver retning (det er tross alt veldig sjelden), og man kan ha hjørnegarderober som er 2 meter + 1 meter. Det viktigste er å gjøre det optimale ut av den plassen man har tilgjengelig. Så i stedet for å tenke på hva du ikke har plass til, så fokuser på hva du har plass til. Det er veldig kjekt med god plass, men man kan skape fantastiske løsninger på liten plass også.

Skreddersøm skyvedører
Med skyvedører bygget på nøyaktige mål for akkurat den plassen du har tilgjengelig, så får man maksimalt ut av denne. Høydemessig er det mest vanlig er skyvedørfrontene går fra gulv til tak. Har man veldig stor takhøyde, så kan man bygge tak på løsningen. Skyvedører kan om ønskelig bygges til veldig store høyder. Den mest vanlige takhøyden er rundt 2400 mm, men inntil 3000 – 3500 millimeter takhøyde er innenfor det som ansees som praktiske og velfungerende for skyvedører, hvis de bygges solid. Breddemessig så går skyvedørene fra vegg-vegg, eller fra vegg til endevegg. Skyvedører bygges ofte fra 400 – 1250 mm bredde per dør, men kan også leveres med større bredde under gitte omstendigheter. Snakk med fagfolk som kan garderobe, så hjelper de deg å finne en løsning som passer for ditt behov. En annen fordel med skreddersydde skyvedører, er at du selv kan velge utførelse.

Materialvalg og stil
Velger du skyvedører til din hjørneløsning, så er en av fordelene at du selv kan velge type material i fyllinger, farge på profilomrammingen, og hvilket stiluttrykk du ønsker. Du kan velge mellom flere typer speil, farget glass, satinert farget glass, platefyllinger i mange dekorer og utførelser – og du kan kombinere disse ved bruk av delingssprosser, signaturfelt eller lignende – både liggende og stående, i tillegg til dekorsprosser. Det er nesten bare fantasien (og lommeboken) som begrenser mulighetene.

“Det er på hjulsystemene den største forskjellen i kvalitet ligger”

 

Kvalitet – viktige komponenter
Vi kommer ikke utenom dette med kvalitet. Stort sett de fleste påstår jo at de leverer den beste kvaliteten, så det er virkelig ikke enkelt for deg som kunde å vite hva du skal tro. Du må rett og slett bare prøve å orientere deg så godt som du kan, og gjøre opp din egen mening. Men viktige ting å sjekke er først og fremst kvaliteten på hjulsystemet. Et godt skyvedørssystem har topphjul med kulelager og gulvhjul med antijump og kulelager. Du bør enten studere dette i en utstilling eller på bilde/video. Det er på hjulsystemene den største forskjellen i kvalitet ligger. Det neste er profilomrammingen, som skal være av aluminium. Skyvedører med stålprofiler brukes kun på de kjipeste produktene, og frarådes. Det kan være stor forskjell i hvor mye aluminium som er i profilene, og dette påvirker blant annet stivheten og hvor stabile skyvedørene er i bruk. Til mindre aluminium til mindre stabilitet i skyvedørene. Og omvendt. Når du først planlegger ny garderobe, så bruk litt tid til å sette deg inn i kvaliteten også. Det har du igjen for.

Garanti
Pass på at produktene du velger har en god garanti. Minimum bør være 10 år. Enkelte opererer med såkalt livstidsgaranti, men dette betyr normalt produktets levetid. Så om produktets levetid er 5 år, så er livstidsgarantien kun 5 år. Produkter som gir en spesifikk garanti i eksempelvis 10, 15 eller 30 år er ofte å foretrekke fremfor en ofte veldig uviss såkalt «livstidsgaranti», for da har du noe konkret å forholde deg til. Når det er sagt, så fremkommer oftest eventuelle produkt- eller produksjonsfeil relativt tidlig i produktets levetid.

 

“Produkter med høy kvalitet og lang levetid er miljøvern i praksis”

 

Miljø
Vi har alle et ansvar for miljøet, og selv om hver enkelt av oss ikke kan gjøre den store forskjellen – så er det en god begynnelse å starte med seg selv. Produkter med høy kvalitet og lang levetid er miljøvern i praksis. Det er en grei plass å begynne.

 

Få et uforpliktende tilbud på garderobe
LEBA har dyktige fagfolk som kan garderobe, og vi leverer over hele Norge.
Rask levering og svært attraktive priser. Trykk på knappen under – og få et uforpliktende tilbud!

 

 

Flere inspirerende artikler

 


Ha det på badet

En drøm av en skyvedørsgarderobe fra LEBA finnes i en totalrenovert enebolig fra 1924 i Sarpsborg. Se det fantastiske resultatet, og bli inspirert!

Smarte kroker for klesstang

Opphengskrok for klesstang er supert for å skape orden i vindfang, på vaskerom, eller hvor som helst ellers du trenger smart oppheng. Les om mulighetene her!

Walk-in garderobe

En stor walk-in garderobe er drømmen! LEBA bygger din garderobedrøm tilpasset dine mål - levert rett fra Sunnmøre. Finn inspirasjon og få gode tips her!

Romdeler i glass

Romdeler og glassvegg med skyvedør eller fastfelt. Levert på dine mål - rett fra Sunnmøre. Brukes som skille mellom rom, eller for å dele rom i ulike soner.

Oppussing før og etter

Pusset opp gangen - skyvedørsgarderobe med speil fra LEBA gjorde rommet større og lysere. Sjekk den store forandringen!

På hyttetur med garderobe

Oppbevaring på hytten må dekke mange behov. Garderobe på mål fra LEBA skaper praktisk oppbevaring og smarte løsninger. Få inspirasjon til oppbevaring på hytta!

Skap orden i bod og garasje

På tide å rydde boden? Eller garasjen? LEBA har smart oppbevaring slik at du på rekordtid skaper orden i bod eller garasje. Så enkelt at det blir gøy å rydde!

Vårrengjøring i garderoben

Benytt anledningen til en vårrengjøring av garderoben - få råd og tips til hvordan du skaper orden i skyvedørsgarderoben!

Genistrek - tegner på garderoben

Med skyvedører fra LEBA kan barna tegne på tavledører i glass - la barna få tegne og utfolde sin kreativitet. Tilpasset dine mål - rett fra Sunnmøre!

Enkelt og genialt - med smart oppbevaring

Garderober med skyvedører fra LEBA er på plass i den praktfulle funkisboligen på Ellingsøy - som også har egen barnegarderobe. Se de inspirerende løsningene!

Hekta på interiør - med walk-in fra LEBA

En drøm av en walk-in garderobe fra LEBA er på plass i Lise Valø sin drømmebolig over på 500 m2. Smart oppbevaring - rett fra Sunnmøre!

Anslag for garderobe

Hva er et anslag? Det er et panel som gjør garderoben mer komplett, og som visuelt gjør en stor forskjell - les her så forstår du hvorfor.

Garderobemagi - 3 spors skinnesett

Med 3-spors skinnesett på garderobeløsning med 3, 5 eller 6 skyvedører gir maksimal fleksibilitet på skyvedørsgarderoben. En stor forskjell – for en liten pris.

Skyvedørsgarderobe med speil

Garderobe med speil i skyvedørene er praktisk, og passer overalt. Med skyvedører leveres speildørene tilpasset på dine mål i klart, sotet eller bronse speil.

Den perfekte hjørne-garderobe

Garderobe i hjørnet gir mange muligheter, og utnytter tilgjengelig plass optimalt. Skyvedører i hjørneskap har mange fordeler – les mer for gode råd og tips!

tips til orden og oversikt i garderoben

De flest av oss har ikke mer garderobeplass enn vi trenger, så litt «ordnung muss sein» kan rett og slitt gi et snev av hverdagslykke. For råd og tips om hvordan du kan organisere garderoben din som en proff – les videre!

dybde på skyvedørsløsning

Hva er vanlig dybde på en skyvedørsløsning? Litt enkelt sagt – akkurat det du ønsker at den skal være!