DYBDE PÅ SKYVEDØRSLØSNING

Hva er vanlig dybde på en skyvedørsløsning?
Litt enkelt sagt – akkurat det du ønsker at den skal være!

 

Skyvedørsløsninger kan tilpasses de fleste dybder
LEBA skreddersyr skyvedørsløsninger til (nesten) alle høyder og bredder. Også dybden kan tilpasses hva du har tilgjengelig. Hovedtyngden av skyvedørsløsninger leveres i intervallet 400 – 700 mm total dybde, med det største volumet mellom 600 og 700 mm. Med total dybde menes avstanden fra bakveggen til forkant av takskinnen, altså den totale dybden skyvedørsløsninger bruker. Husk å ta hensyn til eventuelle gulvlister, som kan gjøre at innredninger ikke står helt i bakveggen. Listverk kommer i så fall i tillegg til dybden på innredninger og skinnesett.

 

Hva er den optimale dybden?
Litt enkelt sagt – jo mer dybde, jo mer praktisk vil skyvedørsløsningen oppfattes i daglig bruk. Alt med måte naturligvis, men etter vår oppfatning så er skyvedørsløsninger med en total dybde på 680 – 700 mm tilnærmet optimalt for normal bruk, basert på innredninger med 500 mm dybde.

Har du en annen dybde og ønsker råd om hvordan du optimalt kan bruke denne, så ta kontakt med LEBA og snakk med en våre dyktige spesialister.

 

Dybder ved hjørneløsninger
Har du hjørneløsning, så kan du ha samme dybde på hvert av «løpene», eller du kan velge forskjellige dybder – avhengig av hvor mye plass du har tilgjengelig.

Det mest vanlige er samme dybden i begge «løpene», typisk 600 – 700 mm, men det er dine ønsker, behov og tilgjengelig plass som teller for akkurat din løsning. Snakk gjerne med en av våre dyktige spesialister om du ønsker råd og tips.

 

Walk-in løsninger
Walk-in løsninger bygges i veldig mange utførelse, noen med L-utforming (hjørne), som U-utforming (hestesko), og noen som enkel eller dobbel I-løsning (en eller to rette løsninger). Noen har skyvedører foran innredningene, mens har dør eller skyvedør inn til walk-in rommet.

For de tilfeller hvor det er skyvedører foran innredningen, så gjelder samme råd og regler for dybde som ellers. Der det ikke er skyvedører foran innredningene, så er det i praksis bare dybden på innredningen – og eventuelt listverk – det tas hensyn til. Også på innredningene kan man velge forskjellige dybder, både med tanke på bruk men også med tanke på tilgjengelig plass. Selv om det er fristende å putte inn mest mulig innredning, så er det viktig å tenke praktisk i forhold til at man skal kunne bevege seg rundt på en god måte. Tenker du å bruke walk-in løsningen også til omkledningsrom eller stryking av klær, så er det viktig å sørge for nok plass til dette. Vårt generelle råd er da at det er bedre å sette inn litt mindre innredning til å begynne med, og heller bygge på etter hvert. Ofte er det enklere å legge til enn å trekke fra.

 

Endevegger
Veldig mange skyvedørsløsninger trenger endevegg på ene eller begge sidene. LEBA sine mest brukte endevegger har dybde på 680 mm. Vi har også endevegger med ekstra dybde på hele 1020 mm, om man ønsker ekstra stor dybde. Så kan man naturligvis kappe ned endeveggen til den dybden man trenger i hvert enkelt tilfelle. Dette kan gjøres på stedet ved montering, eller LEBA kan levere endeveggen ferdig kappet på mål.

Få et uforpliktende tilbud på garderobe
LEBA har dyktige fagfolk som kan garderobe, og vi leverer over hele Norge.
Rask levering og svært attraktive priser. Trykk på knappen under – og få et uforpliktende tilbud!

 

 

Flere inspirerende artikler

 


FØR & ETTER

Gangen er det hittil siste rommet som har blitt pusset opp, og for en forandring! Rommet som før var preget av ulike elementer av gulnet treverk, er nå en fryd for øyet.

På hyttetur

Når det kommer til oppbevaring på hytten er det mange behov som skal dekkes. Praktiske oppbevaringsløsninger måtte på plass, og valget falt på tilpassede skyvedørsgarderober fra LEBA..

vårrengjøring

Nå er våren endelig her. Hvorfor ikke benytte anledningen til en vårrengjøring av garderoben i samme slengen?

genistrek

Wilhelm (7) og Zakarias (3) kan tegne i vilden sky på skyvedørene fra LEBA.

enkelt og genialt

LEBA og funkis Den praktfulle funkisboligen på Hovlia på Ellingsøy huser fire på to ben og to på fire ben. Nå er også garderobene fra LEBA på plass.

hekta på interiør

25 ganger endret Lise Valø originaltegningene på veien mot drømmeboligen på 500 kvadratmeter. Den er omhyggelig planlagt og ingen ting er tilfeldig valgt.

anslag for garderobe

Hva er et anslag? Et anslag er som en list eller et panel med en bredde tilpasset skinnesettet på skyvedørsgarderoben, og leveres for både 2-spors og 3-spors skinnesett, som settes på veggen fra gulv til tak.

garderobemagi

Bruker du 3-spors skinnesett på 3, 5 eller 6-skyvedørs oppsett, får du maksimal fleksibilitet på garderobeløsningen. En stor forskjell – for en liten pris.

skyvedørsgarderobe med speil

Garderobe med speil i dørene er også veldig praktisk, og passer inn overalt. Med skyvedører så får du speildører skreddersydd på akkurat det målet du ønsker, og du kan kombinere speil med andre materialer i skyvedørene.

den perfekte hjørne-garderobe

Med garderobe i hjørnet får du mange spennende muligheter, og med litt planlegging så får du utnyttet tilgjengelig plass optimalt. Det å bruke skyvedører i hjørneskap har mange fordeler – les mer for gode råd og tips!

tips til orden og oversikt i garderoben

De flest av oss har ikke mer garderobeplass enn vi trenger, så litt «ordnung muss sein» kan rett og slitt gi et snev av hverdagslykke. For råd og tips om hvordan du kan organisere garderoben din som en proff – les videre!

dybde på skyvedørsløsning

Hva er vanlig dybde på en skyvedørsløsning? Litt enkelt sagt – akkurat det du ønsker at den skal være!

skap orden i bod og garasje

Med våre ferdige bod- og garasjepakker kan du på rekordtid skape orden i boden eller garasjen. Eller begge deler. Det er så enkelt at det blir gøy å rydde!