DYBDE PÅ SKYVEDØRSLØSNING

Hva er vanlig dybde på en skyvedørsløsning?
Litt enkelt sagt – akkurat det du ønsker at den skal være!

 

Skyvedørsløsninger kan tilpasses de fleste dybder
LEBA måltilpasser skyvedørsløsninger til (nesten) alle høyder og bredder. Også dybden kan tilpasses hva du har tilgjengelig. Hovedtyngden av skyvedørsløsninger leveres i intervallet 400 – 700 mm total dybde, med det største volumet mellom 600 og 700 mm. Med total dybde menes avstanden fra bakveggen til forkant av takskinnen, altså den totale dybden skyvedørsløsninger bruker. Husk å ta hensyn til eventuelle gulvlister, som kan gjøre at innredninger ikke står helt i bakveggen. Listverk kommer i så fall i tillegg til dybden på innredninger og skinnesett.

 

Hva er den optimale dybden?
Litt enkelt sagt – jo mer dybde, jo mer praktisk vil skyvedørsløsningen oppfattes i daglig bruk. Alt med måte naturligvis, men etter vår oppfatning så er skyvedørsløsninger med en total dybde på 680 – 700 mm tilnærmet optimalt for normal bruk, basert på innredninger med 500 mm dybde.

Har du en annen dybde og ønsker råd om hvordan du optimalt kan bruke denne, så ta kontakt med LEBA og snakk med en våre dyktige spesialister.

 

Dybder ved hjørneløsninger
Har du hjørneløsning, så kan du ha samme dybde på hvert av «løpene», eller du kan velge forskjellige dybder – avhengig av hvor mye plass du har tilgjengelig.

Det mest vanlige er samme dybden i begge «løpene», typisk 600 – 700 mm, men det er dine ønsker, behov og tilgjengelig plass som teller for akkurat din løsning. Snakk gjerne med en av våre dyktige spesialister om du ønsker råd og tips.

 

Walk-in løsninger
Walk-in løsninger bygges i veldig mange utførelse, noen med L-utforming (hjørne), som U-utforming (hestesko), og noen som enkel eller dobbel I-løsning (en eller to rette løsninger). Noen har skyvedører foran innredningene, mens har dør eller skyvedør inn til walk-in rommet.

For de tilfeller hvor det er skyvedører foran innredningen, så gjelder samme råd og regler for dybde som ellers. Der det ikke er skyvedører foran innredningene, så er det i praksis bare dybden på innredningen – og eventuelt listverk – det tas hensyn til. Også på innredningene kan man velge forskjellige dybder, både med tanke på bruk men også med tanke på tilgjengelig plass. Selv om det er fristende å putte inn mest mulig innredning, så er det viktig å tenke praktisk i forhold til at man skal kunne bevege seg rundt på en god måte. Tenker du å bruke walk-in løsningen også til omkledningsrom eller stryking av klær, så er det viktig å sørge for nok plass til dette. Vårt generelle råd er da at det er bedre å sette inn litt mindre innredning til å begynne med, og heller bygge på etter hvert. Ofte er det enklere å legge til enn å trekke fra.

 

Endevegger
Veldig mange skyvedørsløsninger trenger endevegg på ene eller begge sidene. LEBA sine mest brukte endevegger har dybde på 680 mm. Vi har også endevegger med ekstra dybde på hele 1020 mm, om man ønsker ekstra stor dybde. Så kan man naturligvis kappe ned endeveggen til den dybden man trenger i hvert enkelt tilfelle. Dette kan gjøres på stedet ved montering, eller LEBA kan levere endeveggen ferdig kappet på mål.

Få et uforpliktende tilbud på garderobe
LEBA har dyktige fagfolk som kan garderobe, og vi leverer over hele Norge.
Rask levering og svært attraktive priser. Trykk på knappen under – og få et uforpliktende tilbud!

 

 

Flere inspirerende artikler

 


Ha det på badet

En drøm av en skyvedørsgarderobe fra LEBA finnes i en totalrenovert enebolig fra 1924 i Sarpsborg. Se det fantastiske resultatet, og bli inspirert!

Smarte kroker for klesstang

Opphengskrok for klesstang er supert for å skape orden i vindfang, på vaskerom, eller hvor som helst ellers du trenger smart oppheng. Les om mulighetene her!

Walk-in garderobe

En stor walk-in garderobe er drømmen! LEBA bygger din garderobedrøm tilpasset dine mål - levert rett fra Sunnmøre. Finn inspirasjon og få gode tips her!

Romdeler i glass

Romdeler og glassvegg med skyvedør eller fastfelt. Levert på dine mål - rett fra Sunnmøre. Brukes som skille mellom rom, eller for å dele rom i ulike soner.

Oppussing før og etter

Pusset opp gangen - skyvedørsgarderobe med speil fra LEBA gjorde rommet større og lysere. Sjekk den store forandringen!

På hyttetur med garderobe

Oppbevaring på hytten må dekke mange behov. Garderobe på mål fra LEBA skaper praktisk oppbevaring og smarte løsninger. Få inspirasjon til oppbevaring på hytta!

Skap orden i bod og garasje

På tide å rydde boden? Eller garasjen? LEBA har smart oppbevaring slik at du på rekordtid skaper orden i bod eller garasje. Så enkelt at det blir gøy å rydde!

Vårrengjøring i garderoben

Benytt anledningen til en vårrengjøring av garderoben - få råd og tips til hvordan du skaper orden i skyvedørsgarderoben!

Genistrek - tegner på garderoben

Med skyvedører fra LEBA kan barna tegne på tavledører i glass - la barna få tegne og utfolde sin kreativitet. Tilpasset dine mål - rett fra Sunnmøre!

Enkelt og genialt - med smart oppbevaring

Garderober med skyvedører fra LEBA er på plass i den praktfulle funkisboligen på Ellingsøy - som også har egen barnegarderobe. Se de inspirerende løsningene!

Hekta på interiør - med walk-in fra LEBA

En drøm av en walk-in garderobe fra LEBA er på plass i Lise Valø sin drømmebolig over på 500 m2. Smart oppbevaring - rett fra Sunnmøre!

Anslag for garderobe

Hva er et anslag? Det er et panel som gjør garderoben mer komplett, og som visuelt gjør en stor forskjell - les her så forstår du hvorfor.

Garderobemagi - 3 spors skinnesett

Med 3-spors skinnesett på garderobeløsning med 3, 5 eller 6 skyvedører gir maksimal fleksibilitet på skyvedørsgarderoben. En stor forskjell – for en liten pris.

Skyvedørsgarderobe med speil

Garderobe med speil i skyvedørene er praktisk, og passer overalt. Med skyvedører leveres speildørene tilpasset på dine mål i klart, sotet eller bronse speil.

Den perfekte hjørne-garderobe

Garderobe i hjørnet gir mange muligheter, og utnytter tilgjengelig plass optimalt. Skyvedører i hjørneskap har mange fordeler – les mer for gode råd og tips!

Orden og oversikt i garderoben

Nok garderobeplass er ofte mangelvare, så god orden skaper rett og slett litt hverdagslykke. Organisere garderoben din som en proff – få gode tips her!

Dybde på skyvedørs-garderobe

Hva er vanlig dybde på garderobe med skyvedører? Litt enkelt sagt – akkurat det du ønsker at den skal være! Få tips til korrekt dybde på garderobe her!