VÅRRENGJØRING

2019-04-11 12.38.45.jpg
 

EN NY VÅR I GARDEROBEN

Nå er våren endelig her. Dagene blir lengre og lysere, gresset grønnere og når solen velger å titte frem varmer den stadig mer for hver dag som går. Plutselig kjennes vinterklærne veldig malplasserte, og det er på høy tid å lete frem trenchcoat og småsko. Hvorfor ikke benytte anledningen til en vårrengjøring av garderoben i samme slengen?

Det første du bør gjøre er å sette på litt god musikk, eller kanskje favoritt-podcasten din. Vi kan ikke love at arbeidet verken vil gå av seg selv eller kjennes som en lek, men vi vil iallfall påstå at rengjøringen ikke blir kjedeligere av litt underholdning. Om du velger å tømme hele garderoben på en gang, eller du velger å vaske og sortere hylle for hylle, skuff for skuff kommer helt an på hva du foretrekker. Det viktigste er at du får støvsugd, vasket og ryddet i hele garderoben.

 
 

Benytt anledningen til å gå gjennom alle klærne. Sjekk om noe av tøyet mangler en knapp, har bruk for litt nuppefjerning eller en vask. Har du tid kan du med fordel ta tak i dette med det samme, det går kjapt når en først setter i gang. Fjern deretter alt som ikke passer, eller klær som du ikke har brukt på flere år. Hele og pene ting kan med fordel leveres til veldedige organisasjoner, det som du ikke lenger har bruk for kan være av stor verdi for noen andre. Har du klær som er så ødelagt at det ikke nytter å reparere de, kan disse leveres til resirkulering, enkelte kleskjeder tar inn slikt tøy og produserer nye klær av det.

Rydd bort alt av vinterklær og -sko og sorter dette i plastbokser som du oppbevarer i boden eller på loftet til høsten igjen melder sin ankomst. De klærne som er i bruk hele året, har kanskje godt av å få henge ute til lufting en liten stund. Ta deretter frem vårklærne som har vært til mellomlagring. Luft tøyet godt og sjekk om noe har bruk for en vask for å bli frisket opp litt. Når garderoben er støvsugd og rengjort er det klart for å rydde på plass klærne. Sorter tøyet enten etter type, antrekk for antrekk eller etter farge – gjør det på den måten som fungerer best for deg. Skaff deg samtidig en oversikt over hva du har, og over hvilke plagg du eventuelt mangler. Lag gjerne en liste over hvilke nyinnkjøp du ønsker å prioritere denne sesongen. Om du så holder deg til denne listen unngår du impulskjøp, og du er samtidig sikker på at du har klær til enhver anledning. Invester gjerne i like kleshengere, det bidrar til at garderoben ser ryddig og oversiktlig ut. Tynne kleshengere er absolutt å foretrekke, da de er svært plassbesparende og dermed gir mye bedre utnyttelse av garderoben. Sørger du i tillegg for å henge alle kleshengerne samme vei, er det både veldig praktisk når du skal ta tøyet ut og inn, i tillegg til at det også bidrar til et ryddig inntrykk

Når garderoben så er ferdig vasket og ryddet, er det bare å klappe deg selv på skulderen og nyte synet av en ren og velorganisert vårgarderobe. Hopp deretter i småskoene, og ta deg en runde for å levere klærne som skal doneres. Avslutt deretter gjerne med en velfortjent pause i solen, kanskje med vårens første soft is og hodet fullt av drømmer for den lyse årstiden vi nå er på vei inn i. 

LEBA har dyktige fagfolk som kan garderobe, og vi leverer over hele Norge. Rask levering og svært attraktive priser. Trykk på knappen under – og få et uforpliktende tilbud!

2019-04-11 12.38.45.jpg
2019-04-11 11.00.57.jpg
 
 
 
 
Roberto Sandli